DE OOGKAS Collectie

Jean-Philippe Douis, een opticien uit Nantes (Naoned in het Bretons) in het Franse departement Bretagne, wilde zijn klanten graag de monturen kunnen aanbieden waar zij om vroegen maar slaagde er niet in deze op beurzen te vinden. Dat werd de start van zijn carrière als ontwerper en het begin van een samenwerking met lokale en provinciale bedrijven.

Jean Philippe startte met een grondstof die in Bretagne onuitputtelijk is: zeewier. Na een jaar slaagde hij er in om een collectie te presenteren waarvan niet alleen het materiaal maar ook het productieproces energiebesparend was: de zogenoemde Dôn collectie als hulde aan de zee.

De brillen van Jean-Philippe die wij aan De Oogkas collectie hebben toegevoegd zijn gemaakt van Italiaans bio-acetaat: samengesteld uit houtpulp en katoen uit een duurzaam beheerd bos. Dat betekent dat zij voor honderd procent milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en recyclebaar zijn.

De Naoned ontwerpen zijn speels en warm, functioneel en tegelijkertijd vechtlustig. Bewust niet extravagant maar wel uitzonderlijk, bewust niet typisch modieus maar wel stijlvol. Typisch Frans dus en een tikkeltje stoer Bretons.

vanaf € 331.-

www.naonedeyewear.bzh

 

Contact

Heeft u een vraag of reactie? Wij staan u graag te woord.

logo-de-oogkas
’s Gravelandseweg 46a
1211 BT Hilversum

035-7732993
info@deoogkas.nl
Facebook
Instagram
Pinterest

Openingstijden
Zondag en maandag : gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 uur – 19.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur

Privacyverklaring